ПРЕС-РЕЛІЗ

07/02/2020

Відбувся відкритий семінар Асоціації Союзу птахівників України та Бюро Верітас Сертифікейшн Україна

лют. 11 2020

Асоціація «Союз птахівників України», за підтримки FAO, Європейського банку реконструкції та розвитку та Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, розробила та затвердила вимоги щодо вирощування птиці без застосування антимікробних засобів, а також Стандартну операційну процедуру підтвердження відповідності потужностей птахопідприємств даним вимогам.

Минулого тижня був зроблений перший крок у реалізації проекту - у головному офісі Бюро Верітас Україна було проведено навчання для фахівців птахогосподарств, які прийматимуть участь у підтвердженні вирощування птиці та отримання продукції птахівництва згідно Добровільних вимог до птахогосподарств із технологією вирощування птиці та отримання продукції птахівництва без використання антимікробних засобів та/або без залишків антимікробних засобів.

СТУ

Група фахівців птахогосподарств на семінарі.

Мета та завдання навчання полягали у підготовці інспекційного та аудиторського персоналу, персоналу операторів ринку для проведення зовнішніх аудитів з метою встановлення відповідності Добровільним вимогам до птахогосподарств із технологією вирощування птиці та отримання продукції птахівництва без використання антимікробних засобів та/або без залишків антимікробних засобів.

Протягом курсу були розглянуті наступні теми:
  1. Вимоги, до птахогосподарств із технологією вирощування птиці та отримання продукції птахівництва без використання антимікробних засобів та/або без залишків антимікробних засобів. Основи та проведення самооцінки. Використання чек-листів.
  2. Принципи зовнішнього аудиту. Вимоги до організації та проведення зовнішнього аудиту на предмет відповідності вимогам.
  3. Підтвердження відповідності. Переконливі докази відповідності при проведенні зовнішнього аудиту.
  4. Методичні настанови для лабораторій, які проводитимуть дослідження відповідно вимог до птахогосподарств із технологією вирощування птиці та отримання продукції птахівництва без використання антимікробних засобів та/або без залишків антимікробних засобів.

Викладачі курсу: Башинський Віталій Володимирович – експерт FAO, Карасьов Олександр Володимирович – аудитор ТОВ «Бюро Верітас Сертифікейшн Україна», Остапюк Марія Петрівна – аудитор, Азиркіна Ілона Михайлівна – начальник сектора визначення антибіотиків НДВ мікробіологічних досліджень  ДНДІЛДВСЕ.

СПУ

Башинський Віталій Володимирович – експерт FAO.

Колектив Бюро Верітас висловлює вдячність організаторам та учасникам, за надану можливість зробити внесок у нашу спільну справу: контроль якості та безпечності продукції харчування.