ПРЕС-РЕЛІЗ

Курс «Вимоги IFS Food. Попередження харчового шахрайства та захист продуктів харчування»

для «Терра Фуд»

лют. 17 2020

Вимоги споживачів до продуктів харчування і ризик повернення товару постійно зростають. Так, асоціаціями підприємств роздрібної торгівлі Німеччини, Франції, Італії був створений стандарт International Featured Standard (IFS) Food. Завдяки цьому стандарту постачальники харчових продуктів, отримали чіткі вимоги до безпеки вироблених продуктів харчування.

Традиційно системи харчової безпеки розглядають випадкові і ненавмисні харчові небезпечні фактори в продуктах і середовищі виробництва, які охоплює система HACCP.

Однак джерелом небезпеки можуть бути навмисні дії людей, які свідомо можуть внести небезпечний фактор (біотероризм) або змінити продукт (шахрайство). Для боротьби з цими явищами вимоги стандартів з харчової безпеки, які розглядає GFSI, як обов'язковий елемент стає захист продукту і попередження шахрайства, ці вимоги зіставлені в таких стандартах, як IFS, BRC, FSSC 22000. Необхідні задокументовані методики аналізу можливості реалізації загроз, щодо навмисних дій (Threat Analysis) і уразливості, щодо шахрайства (Vulnerability Analysis), для чого повинні бути створені групи TACCP / VACCP. Плани дій щодо пом'якшення потенційних загроз і вразливості повинні бути задокументовані і виконуватися.

terra

Для компаній харчового сектору, які прагнуть завоювати довіру своїх клієнтів важливо володіти всіма необхідними знаннями щодо менеджменту безпеки харчових продуктів. Один із способів розвивати своє виробництво і вдосконалити його з точки зору безпеки, це проходження спеціалізованих курсів / семінарів, наприклад, курс «Вимоги IFS Food. Попередження харчового шахрайства та захист продуктів харчування».

Саме такий курс був прослуханий представниками різних підприємств групи компанії «Терра Фуд» минулого тижня. Курс читав Ведучий викладач Сергій Плічко.

Відгук від студентів курсу:

«Спасибі Сергію за передані знання, досвід і поради. Ми отримали колосальну базу теоретичних знань, виконали складні і відповідальні практичні завдання, розібрали кейси, щоб враховувати всі факти і надалі налагодити процеси Системи менеджменту харчової безпеки в «Терра Фуд» таким чином, щоб подіяв, так званий феномен довіри і споживачі 100% віддавали перевагу саме нашій продукції. Ми сподіваємося, що успішно здали письмовий іспит, який тривав 2:00, і отримаємо сертифікати встановленого зразка і право на впровадження отриманих знань на наших підприємствах «Терра Фуд». Впевнені, що контроль, правильне використання і вимог міжнародного стандарту IFS Food на всіх етапах виробництва виведе нашу компанію на новий міжнародний рівень».

 Бюро Верітас вітає компанію з успішним проходженням курсу навчання. Бажаємо компанії не зупинятися на досягнутому. Сподіваємося, що отримані знання допоможуть компанії продовжувати завойовувати нових шанувальників.