НОВИНИ
Допомога українській армії!
Онлайн курс «
Вимоги ЄС для експортерів продуктів рослинного походження
Програма курсу
«Вимоги ЄС для експортерів продуктів рослинного походження»
Мета навчального курсу: Даний курс спрямований на підвищення компетенції та обізнаності українських експортерів, щодо законодавства ЄС.
Для кого призначений курс:
- власників бізнесу
- керівників комерційних відділів
- менеджерів ЗЕД
- логістів
- співробітників відділу якості
- всіх залучених осіб в експортній діяльності компанії
Основні теми:
- Базове законодавство ЄС для продуктів рослинного походження
- Типові проблеми при експорті до ЄС та шляхи їх вирішення
- Експорт органічної продукції з України
- Добровільна сертифікація для збільшення цінності товару
- Фітосанітарні перевірки на пункті в’їзду у ЄС
9.00 – 9.15 Вступне слово, знайомство учасників тренінгу.
9.15 – 11.00 Базове законодавство ЄС для продуктів харчування рослинного походження.
- Регламент (ЄС) № 178/2002 Про основні принципи продовольчого права ЄС та створення Європейського агентства продовольчої безпеки,
- Регламент (ЄС) № 852/2004 про гігієну продуктів харчування,
- Регламент (ЄС) № 882/2004 про офіційний контроль продуктів харчування та кормів),
- Регламент (ЄС) № 2073/2005 про мікробіологічні критерії, що застосовуються до продуктів харчування.
Пестициди та інші контамінати включаючи радіацію
- Регламент (ЄС) 1881/2006 встановлення максимальних рівнів для деяких забруднюючих речовин у продуктах харчування(з доповненями за 2019)
- Регламент (ЄС) 396/2005 про максимальні рівні залишків пестицидів у харчових продуктах і кормах рослинного і тваринного походження(з доповненями за 2019)
- Регламент (Євратом) 2016/52 Встановлення максимально допустимих рівнів радіоактивного забруднення харчових продуктів і кормів після ядерної аварії або будь-якого іншого радіологічного надзвичайного випадку.
11.00-11.15 Каво-перерва
EFSA (Європейське агентство продовольчої безпеки)
Простежуваність (Від лану до столу)
RASFF (система оперативного оповіщення для харчових продуктів і кормів)
Trade Helpdesk – веб-портал для експортера
Добровільна сертифікація для збільшення цінності товару
- Переваги сертифікації за стандартами, що визнає GFSI (Глобальна ініціатива із безпечності харчових продуктів).
- Основна різниця між стандартами BRC Food, IFS Food та схемою сертифікації FSSC 22000. Який із стандартів найкраще обрати для Вашого підприємства.
13.00-14.00 Обід
14.00-17.00 Контроль здоров’я рослин та фітосанітарні заходи
- Директива № 2000/29/ЄС – з урахуванням Регламенту (ЄС) №2016/2031): наявність фітосанітарного сертифікату; проходження митних перевірок у пункті в’їзду на територію ЄС;
- (ЄС) №1235/2008 імпорт органічної продукції
Маркування харчових продуктів
- Регламент (ЄС) №1169/2011 Загальні та спеціальні правила маркування харчових продуктів
- Регламент (ЄС) 834/2007 маркування органічної продукції